Continental är bäst på broms

Continental erbjuder bäst däck till din bil

Continental AG grundades som ContinentalCaoutchouc– und GuttaPercha Compagnie i Hannover 1871. Företaget är ledande inom däckindustrin, där Continentals goda bromsegenskaper ofta lyfts fram. Samarbetet med fordonsindustrin är bevis för biltillverkarnas förtroende för Continental och deras produkter. Traditionen säger att Continental är bäst på broms och recensenterna instämmer i hyllningskören.

Däcket ContiSportContact 5 har hamnat överst om vartannat i oberoende test. Bland annat har Teknikens Värld och Auto Motor & Sport låtit sig imponeras. I recensionerna kunde man läsa om däckens greppnivå, komfort och säkerhetsegenskaper. Framför allt talade man om däckens korta bromssträcka. Det går inte att förneka att Continental är en stor aktör som tillverkar produkter i världsklass.

Teknikens Värld, Aftonbladet, Auto Motor & Sport placerade Continental överst när man testade sommardäck 2015. För Råd & Rön var Continental trea, slagen av Michelin Primacy 3 samt Goodyear Efficient Grip Performance. Och Michelin är tillsammans med Goodyear Continentals främsta utmanare. Däremot slår de inte Continental på fingrarna när det kommer till bromsegenskaper.

Förklaringen till Continentals framgång är erfarenhet och nyfikenhet. De söker svaren i världens gator för att skapa världens bästa däck. Erfarenheten i kombination med passion för industrin skapar möjligheten att förändra och utveckla. Continental älskar innovationer och kan just därför erbjuda marknadens bästa däck. Den tyska ingenjörskonsten är vida känd, och det var Continental som uppfann det mönstrade däcket.

På Continentals utvecklingsanläggning med testbanan Contidrom arbetar fler än 1 000 vetenskapsmän. De arbetar mot det gemensamma målet att bilkörning ska bli ännu säkrare än det redan är. Innan vetenskapsmännens innovationer sätts i produktion går de igenom omfattande tester, de måste testas över en sträcka som mäter 500 varv runt jorden innan Continental godkänner dem. Det är avgörande att produkterna lever upp till de högt ställda kraven när bilförarnas liv vilar i deras händer. Varumärket symboliserar kvalitet.

continental